La Casa dels Xuklis és un recurs temporal amb l’objectiu principal de millorar la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies.

Amb la Casa dels Xuklis aconseguim:
Donar allotjament amb 25 apartaments individuals a totes les famílies amb un infant o adolescent amb càncer que s’han de desplaçar dels seus llocs d’origen per rebre tractament als principals hospitals de referència com l’Hospital Vall d’Hebron o l’Hospital Sant Joan de Déu, a la ciutat de Barcelona.
Proporcionar atenció psicosocial integral a totes les famílies que s’acollin a la casa.
Oferir activitats ludico-educatives i terapèutiques als infants i les seves famílies.
Posar a disposició de les famílies espais comunitaris on puguin desenvolupar  amb tranquil·litat el seu dia a dia (menjador, cuina, bugaderia, biblioteca, espais de descans, sala de TV, sales de jocs i activitats, internet, etc).

Així doncs, l’AFANOC dóna una cobertura des d’una visió interdisciplinar i integral a totes les noves necessitats familiars i facilita totes les condicions que promouen el benestar i la qualitat de vida, i que, en conseqüència, l’impacte emocional i l’abandó de la vida quotidiana siguin mínims.
Però, qui són els Xuklis? Els xuklis pensats per l´arquitecte Dani Freixas i dibuixats per la Roser Capdevila, tenen la qualitat de xuclar els mals rotllos i per tant, ajuden als infants i als seus familiars a superar els entrebancs de la malaltia. Els xuklis ja fa temps que treballen intensament i amb èxit en el Servei d’Oncohematologia de l’Hospital Maternoinfantil de la Vall d’Hebron de Barcelona.

La Casa dels Xuklis va començar la seva activitat i a allotjar famílies entre setembre i octubre del 2011. Durant aquest any 2012 ha estat funcionant a ple rendiment.
Coincidint amb les àrees d’actuació de l’AFANOC dirigides als infants que estan malalts i a les seves famílies, els serveis que s’ofereixen són els següents: el Servei de psicopedagogia, el Servei d’atenció psicològica i suport emocional, el servei d’atenció social, el servei de voluntariat  i la realització d’activitats terapèutiques i lúdicoeducatives.