Serveis

Com treballa l’AFANOC i quins serveis dóna des de les seves àrees d’actuació.


Psicologia

Àrea d’Assistència Educativa

Ajudem als infants a gestionar els canvis  que comporta la malaltia en la dinàmica familiar i en el seu dia a dia  (infant que està malalt i els seus germans i germanes)

 

Suport Psicoemocional

Àrea d’Ajuda Emocional

Atenció emocional específica des del moment  del diagnòstic i durant tot el procés de la malaltia, per ajudar a integrar l’impacte del diagnòstic de càncer en un dels fills o filles. L’atenció va dirigida a qualsevol dels membres del nucli familiar.

Suport Social

Àrea de Treball Social

Des de l’atenció directe, acollim a les famílies en el cas d’ingrés a l’hospital i  informem dels recursos socials existents  ajudant a tramitar les ajudes, tan econòmiques, com sanitàries, laborals, socials i educatives.

Voluntariat

Àrea de Voluntariat

Donem suport  als infants i adolescents que estan malalts i als seus germans i germanes, oferint-los acompanyament, activitats lúdicoeducatives a l’hospital, al domicili i en  la seva estada a la Casa dels Xuklis.

Escola de formació reglada de voluntariat

Àrea de Voluntariat

Preparem al voluntariat amb formació especifica, amb cursos i tallers especialitzats al llarg de l’any.

Oci i lleure dins i fora del context hospitalari

Àrea d’Oci i Cultura

L’infant ha de continuar aprenent i divertint-se, per això organitzem tallers, activitats ludicoeducatives , sortides amb famílies i colònies d’estiu per l’infant amb càncer i els seus germans i germanes.

 

Informació i sensibilització

Àrea d’Informació i Sensibilització

Treballem en l’elaboració d’una informació destinada a normalitzar la percepció que té la societat sobre el càncer infantil, desterrant prejudicis i tabús que envolten la malaltia.